WhatsApp
Yükleniyor...

Windows Hosting ve Linux Hosting Arasında Birbirini Ayıran Farklar

Yazılarımız ve Makalelerimiz.

Anasayfa Blog Windows Hosting ve Linux Hosting Arasında Birbirini Ayıran Farklar
25 Ekim 2022, 18:41 0 Yorum 268 Okuma

Web site bir an önce hazırlayıp yayınlamak isteyenlerin kafasını karıştıran konulardan biri de hosting hizmeti oluyor. Web site sahipleri Windows Hosting ve Linux Hosting arasında ikilem yaşayabiliyor. Her iki hosting hizmetlerinin birbirinden ayrılan farklarının neler olduğu da işte tam da bu aşamada önem arz eden konulardan biri olmayı başarıyor. Windows Hosting ve Linux Hosting arasındaki farklar nelerdir diyenler için işte detaylar!

Windows sunucuları çağımızda daha fazla kitle tarafından tercih edilmektedir. Lakin son dönemde Linux Hosting kullanımlarının da artmaya başlar hale geldiğini söyleyebiliriz. Linux Sunucuları Windows sunucularıyla bir mukayese ettiğimiz zaman Linux’un daha güvenilir olduğunu söyleyebiliriz. Üstelik yapacağınız pek çok güncelleme sonrasında da sunucunun yeniden başlanmasına gereksinim kalmayacaktır. Güvenlik açısından olduğu gibi aynı zamanda kullanım açısından da beklentilere yanıt veren bir sunucu modeli olduğunu söylememiz mümkün. Fakat Linux’un çok iyi olupta Windows’un çok kötü olduğu anlamına gelmemesi gerekir. Eğer ki MsSQL ya da .NET kullanımına ihtiyaç duyanların Linux’u değil, Windows sunucularını seçmesi gerekir.

Linux Hosting Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Linux Hosting ile ilgili olarak inceleme yapmaya başladığımız zaman açık kaynak kodlu bir işletim sistemi olduğunu belirtebiliiz. Bu sunucunun açık kaynak kodlu olmasının haricinde bir de ekstra ücrete tabi tutmaması da web kullanıcıların tercih etmesinde etken oluyor. Çok kolay bir şekilde Linux kaynak kodlarına erişim yapılabildiği gibi aynı zamanda istenirse de değiştirme yapılabilir.

Linux Hosting avantajları nelerdir? ne gibi bir fayda sağlayacak aşamasına geldiğimiz zaman şu şekilde bir sıralama yapmaya başlayabiliriz:

*Ücretsiz ve aynı zamanda açık kaynak kodlu olması

*Daha stabil özelliğe sahip olması

*Daha az kaynak tüketimi

*Windows sunuculara oranla daha düşük maliyetli olması

*Depolama alanlarında çok fazla yer kaplamaz

*RAM ihtiyacı daha düşüktür

*Anti Virüs yazılımına ihtiyaç duymaz

*Birden çok dağıtım özelliğine sahiptir. Doğal olarak böyle bir özelliği olması da kullanıcılar açısından bakıldığı zaman daha fazla seçenek sunmaya başlamasına neden olur.

*Linux sunucuların yönetim aşamasına geldiğimizde web tabanlı arayüz seçenekleri bulunur

*Windowstan daha güvenlidir

Windows Hosting Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Linux’un Windows’a göre özelliklerini sıraladık. Windows sunucuların özellikleri de kararsızlık yaşayan kişileri yakından ilgilendiren bir konu haline dönüşebiliyor. Windows Hosting ile ilgili olarak özelliklere bakıldığı zaman kullanıcılar açısından daha alışkın olarak belirtebileceğimiz bir arayüze sahiptir. Aynı zamanda da uzak masaüstü erişimi bulunur. Windowsun popüler olması birçok kişi tarafından daha çok şekilde tercih edilmesine neden olmaktadır. Windows Hosting, Linux ile karşılaştırma yapıldığı zaman daha fazla bir kullanıcı ağına sahiptir.

Windows Hosting ile ilgili olarak bir başka öne çıkan avantajlı yanlarına bakıldığı zaman şu şekilde belirtebiliriz:

*Dünyanın en çok kullanılan işletim sistemi olma özelliğine sahiptir

*Windows tarafından pek çok geliştirici yazılımlar geliştirilir. Genelde bu yazılımların Linux’ta kullanılma durumu yoktur.

*.Net ve MsSQL kullanımı yapmak isteyenler Windows sunucuları tercih edebilir

*Ticari bir ürün olmasından dolayı da sürekli olarak kendisini güncelleyerek kullanılmasını sağlar

Hosting İçin Linux Mu Windows Mu Tercih Edilmeli?

Web sitesi açacak olanlar için şüphesiz üzerinde durmuş olduğu en önemli konulardan biri olarak Linux Mu, Windows Mu tercih edilebilir olduğu diyebiliriz. Web sitelerinizde veritabanı tercih etmeye başlayacağınızda işletim sisteminin özellikleri, kararınızın belirlenmesinde etkin bir rol üstlenmeye başlamış olacaktır. Aynı zamanda .Net ve MsSQL kullanımı yapacak olanların da Linux’u değil Windos’u seçmeleri gerekecektir.

Windows ve Linux yıllardan beri sunucu konusunda hizmetlerini sunmaya devam ederken isteğe bağlı olarak seçim yapabilmeniz mümkündür. Burada önemli olan web sayfanızın özelliklerini kaldıracak, istediğiniz performansı verecek olan bir sunucu tercinde bulunmanızdır.

Okuyucu Yorumları

0 Yorum