WhatsApp
Yükleniyor...

Web Hosting Türleri ve Hosting Seçimleri Nasıl Yapılmalı?

Yazılarımız ve Makalelerimiz.

Anasayfa Blog Web Hosting Türleri ve Hosting Seçimleri Nasıl Yapılmalı?
25 Ekim 2022, 18:41 0 Yorum 405 Okuma

Web Hosting, web uygulamaların veya sitenin internette sorunsuz şekilde yayınlanmasını sağlar. Web sitenizin düzgün şekilde çalışarak, yayın çalışmalarının yapılmasına olanak tanımaktadır. Web hosting aynı zamanda doğabilecek zararlı yazılımlara karşı da koruma özelliği bulunmaktadır. Metin, görsel gibi çeşitli içeriklerin ziyaretçi tarayıcılarına yönlendirilmesi sağlanır.

Web hosting çalışma mantığına göz atıldığı zaman web sayfaların ziyaretçiler için her zaman kullanılabilir olmasını sağlamaktadır. Web hosting ile veri sağlayıcıları sunucularda güvenli bir şekilde saklanır. Web sitenin geniş kapsamlı şekilde geliştirilebilir olması, daha fazla ön plana çıkması açısından önemlidir. Web sitenin internet mecrasında daha güvenli bir şekilde çalışması, verilerin saklanması için web hostinge ihtiyaç duyulmaktadır.

Web Hostinglerin Türleri Nedir?

Web hostinglerin pek çok farklı türleri bulunmaktadır. Birden farklı şekilde Hosting türleri olsa da burada önemli olacak konulardan biri web siteniz için hangisinin en iyi olduğunun kararlaştırılmasıdır. Lakin web hostingin blog oluşturmadan birden farklı müşteri türlerine kadar pek çok seçenek sunacak olduğunu ve en ideal olanı seçerek kullanacağınızı unutmamalısınız. Web hosting türleri nelerdir diye tek tek sıralama yapmaya başladığımız zaman şu şekilde ifade edebiliriz:

  • Paylaşımlı Hosting
  • VPS Hosting
  • Cloud Hosting

Her bir hosting türünün kendi içerisinde farklı özellikleri bulunmaktadır. Buna göre web hostingin türlerini seçmeden önce özelliklerini de göz önünde bulundurmalısınız.

Paylaşımlı Hosting Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Paylaşımlı hosting nedir, özellikleri nelerdir kısmına geldiğimiz zaman birden çoklu kullanıcı, işlem gücünden bellek hacmine kadar aynı sunucu kaynaklarıyla bir paylaşım içerisinde yer almaktadır. Paylaşımlı hostingin dikkat çeken en önemli özelliğinden biri hem uygun fiyatlı olması da hem de basit bir mantığa sahip olmasıdır. Fiyat yönünden ucuz olmasından dolayı paylaşımşı hosting kullanımına ihtiyaç duyulabiliyor. Teknik bir uzmanlığa gereksinim duyulmadan çok kolay bir şekilde kullanımı da yapılmaktadır. Ayrıca bakım ve sunucu yönetimlerine gereksinim kalmadan sorunsuz bir kullanım olanağı da sunmaktadır.

VPS Hosting Nedir, Özellikleri Nelerdir?

VPS hostinglerin öne çıkan birbirinden güzel yanları bulunmaktadır. Web sitenizin kullanıcı ve fiziksel sunucularla paylaşılmasına izin vermektedir. Üstelik her bir kullanıcıya özel olarak sanal bir post oluşumu yapmaktadır. E-ticaret sitelerinin son dönemde en çok tercih etmiş olduğu hosting türleri içerisinde VPS hostinglerin yer almış olduğunu söyleyebiliriz. Özel bir sunucu alanı sunuyor olması en önemli artılarından biri olarak ön plana çıkmaktadır. Tüm bunların haricinde sunucuya kök erişimi sunar. Yüksek oranda bir özelleştirme sağlıyor olması VPS hosting kullanımlarında öne çıkan avantajlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Diğer hosting türlerinde olduğu gibi avantajlı bir yanları varken illa ki olumsuz bazı özellikleri de olabiliyor.

Cloud Hosting Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Cloud Hosting’in özellikleri ne olduğu bu tür hosting türlerine başvuracak olanları yakından ilgilendiren bir konu haline gelmektedir. Cloud Hosting nedir, özellikleri nelerdir diye bakıldığı zaman şu şekilde öne çıktığını söylememiz mümkün;

  • Cloud hosting kullanımına başvuracak olanları bekleyen özelliklerin neler olduğuna göz atıldığı zaman şu şekilde söyleyebiliriz. Bunlar nelerdir diye baktığımız zaman şu şekilde ifade edebiliriz:
  • Azaltılmış bir gecikme süresine yer verir
  • Yüksek bir trafiğin yönetilmesini sağlamaya yardımcı olur
  • Ölçeklenebilir bir özelliğe sahiptir

Cloud Hosting, kullanıcılara yönelik sağlamış olduğu artıları sayesinde hosting türleri arasında da tercih sebebi olmasına neden olmaya başlamıştır. Bu hosting ile web siteniz yalnızca bir tane sunucu kaynaklarıyla sınırlı olmayacaktır. Tam aksine birden çoklu sunucu kaynakları kullanılabilir.

Okuyucu Yorumları

0 Yorum