WhatsApp
Yükleniyor...

Ücretsiz SSL Nedir? SSL Neden Gerekli?

Yazılarımız ve Makalelerimiz.

Anasayfa Blog Ücretsiz SSL Nedir? SSL Neden Gerekli?
29 Ekim 2022, 20:32 0 Yorum 823 Okuma

Ücretsiz SSL, hem kullanıcı hem de web site arasındea güvenli bir köprünün oluşturulmasını sağlamaktadır. Web adresi ile internet mecrasında bulunan kullanıcının arasında güven bağın oluşmasında son derece etkilidir. SSL’nin sağlamış olduğu en önemli faydalarından biri de güven akışının en iyi şekilde sağlanmasında etkili olması diyebiliriz. SSL sayesinde, internet mecrasında doğabilecek olumsuz güvenlik açıklarını ortadan kaldırır. Bir bakıma riski önleyerek, korsanların güvenlilk bilgilerini çalmalarını engeller.

Ücretsiz SSL Hizmeti Alınır Mı?

Ücret ödemeden bedava şekilde SSL kullanımı yapılıp yapılamayacağı da web sitelerinin son dönemde üzerinde durmuş olduğu konulardan biridir. Hiçbir ücret ödemenize gerek kalmadan ücretsiz bir şekilde SSL hizmeti kolayca alabilmeniz mümkündür. Bu nedenle Ücretsiz SSL hizmeti alınır mı diyenler için evet yanıtını verebiliriz. Güvenilir bir sertifika yetkilisi aracılığı ile ücretsiz bir şekilde SSL alabilmeniz mümkündür.

Ücretsiz SSL Nasıl Alabilirim?

Ücret ödemeden SSL sertifikası almak istiyor olabilirsiniz. Doğal olarak böyle bir durumda da Ücretsiz SSL nasıl alabilirim? diye araştırma yapılmaya başlanmış olacaktır. Ücretsiz bir SSL sertifikası almak isteyenler bu konuda güvenli bir şekilde hizmet veren kuruluşların da yolunu tutabilir. Bu kuruluşlar nelerdir diye baktığımız zaman şu şekilde belirtmemiz mümkündür:

  • SSL For Free
  • Let’s Encrypt
  • Cacert Sectigo

Web siteleri aracılığıyla artık Ücretsiz bir şekilde SSL sertifikası alma hakkına sahip olabilirsiniz. SSL hizmeti bakıldığı zaman sektörde güvenilir bir şekilde hizmet veren firmalar tarafından sağlandığını söyleyebiliriz. Güvenilir hosting firmaları aracılığıyla web sitenizin güvenilirliğini arttırmak ve aynı zamanda da ziyaretçi gözünde daha güvenilir bir web sitesi halinhe dönüşmek amacıyla yönelebilirsiniz.

SSL Niçin Gerekli?

SSL, web sitenizin güvenilirliğinin doğrulanması açısından son derece önemlidir. Bu nedenle web sitenizin kullanıcı nezdinde bundan sonra öne çıkması ve güven bağının oluşmasını sağlamak amacıyla mutlaka bu yola başvurulması gerekmektedir. Web tarayıcısında şifreli bir bağlantı oluşumu sağlamış olduğundan dolayı doğal olarak bu durumda korsanlar tarafından gizli bilgilerin çalınmasının önüne geçer. SSL sertifikası alındığı zaman web siteniz koruma kalkanı haline dönüşürken, kullanıcılar endişe duymadan daha da rahat bir şekilde gezinmeye başlamış olur.

SSL Sertifikası Almak Şart Mıdır?

SSL sertifkası almak şart değildir. Tamamen size bağlı bir durum olacağını söyleyebiliriz. Lakin burada önemli olacak konulardan biri de web sitenizin şifreli bir koruma ile çevrilmesi demek daha fazla ziyaretçi çekmeniz açısından önemli olacaktır. Sadece bununla sınırlı kalmayarak SSL kullanılmadığı zaman bir diğer olumsuz yaşanacak faktörlerden biri de sayfanızın bozulma ya da silinme gibi birtakı olumsuz reaksiyon vermesine neden olmaya başlar.

Çağımızda artık internet ortamında yer alırken hemen her şeyin mutlaka hesaba katılması gerekir. Çünkü en ufak bir ihmal durumunda daha büyük çaplı şekilde bir sorunların yaşanma durumu gün yüzüne çıkmaya neden olabilir. Haliyle bu gibi olumsuz bir sorunların yaşanmaması ve daha güvenilir .bir web sitenin olması açısından tüm bunların oldukça önemli konulardan biri haline gelmeye başlamış olduğunu söyleyebiliriz.

SSL Sertifikası Aktif Etme

SSL sertifikası aktif etme için izleyeceğiniz yollardan biri de doğrulama kodu olacağını söyleyebiliriz. Doğrulama metoduyla ssl aktif hale dönüştürebilirsiniz. Burada böyle bir yola başvuracak olanların izlemesi gereken çözüm yollarından biri de mail adresi üzerinden onay linkinin gönderilmesini sağlamak olacaktır. Mailinize onay mailinin gelmesi ile yalnızca üç dakika gibi bir süre içerisinde SSL onayı yapılarak SSL aktif edilmesi sağlanır.

Okuyucu Yorumları

0 Yorum