WhatsApp
Yükleniyor...

Seo Uyumlu Makale Nedir? Yazarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yazılarımız ve Makalelerimiz.

Anasayfa Blog Seo Uyumlu Makale Nedir? Yazarken Nelere Dikkat Edilmelidir?
25 Ekim 2022, 18:38 0 Yorum 426 Okuma

Seo uyumlu makale; arama motorlarında üst sıralarda yer alma ve kullanıcılara dönük hazırlanan içeriktir. Bir içeriğin SEO uyumlu olması bilgi odaklı, özgün, anlamlı ve okuyucuya yönelik olması demektir. Kreaktif içerik olarak ifade edeceğimiz Seo Uyumlu Makale hem bilgi hem de fayda sağlayan bir özelliğe sahip olduğunu belirtebiliriz.

Makale yazmaya başladığınız zaman SEO uyumlu olmasını istiyorsanız haliyle dikkat etmeniz gereken bazı önemli hususlar olacaktır. SEO uyumlu makale yazarken nelere dikkat edilmelidir diyorsanız gelin inceleyelim:

  • Sitenin Genel Seo Durumu
  • Hazırlayacak olduğunuz içeriğin konusu
  • İstikrarlı olmak
  • Birden fazla kelime eklentisi, en çok aranılan kelimelerin yer alması
  • Başlık ve ara başlık düzeni
  • Anahtar kelime oranı
  • Tam eşleşmeli olacak şekilde arama terimlerinin içermesi
  • Yazım kurallarına özen gösterilmesi
  • Kısa ve aynı zamanda da anlaşılabilir akıcı bir cümleler kurulması
  • Akademik yazım kuralları ile hareket edilmesi
  • Yasaklı kelimeler ve kişisel hitaplardan kaçınılması
  • Web sitenizde ekleyecek olduğunuz içeriklerin devamlı eklenmesi. Güncel bir içerik yayınlarının yapılması

Tüm bu önem arz eden hususlara dikkat edereniz içeriğinizin SEO uyumlu şekilde olmasını sağlayabilirsiniz. Hazırlayacak olduğunuz içeriğiniz SEO uyumlu şekilde olduğunda bir yandan okuyucuya hitap ederken diğer yandan da arama motorlarında daha görünür olmasını sağlayabilirsiniz.

SEO Makalelerde Görsel Kullanımı

Bir içeriğin SEO odaklı olmasından söz ediyorsak yalnızca içerikle sınırlı kalmadığını söylemeliyiz. İşin bir de görsel taraflarının olduğunu söylemeliyiz. Nedir bu görsel tarafları diye ele aldığımız zaman içerikleri özgün resimlerle süslemek mantıklı bir çözüm yolu olacaktır. Çünkü SEO makalelerde görsel kullanımı yoluna başvurmanız içeriklerin doğal olarak daha dikkat çekici bir haline gelmesini sağlar. Okuyucu daha fazla içeriğe merak duymaya başlar.

SEO Makalelerde resim kullanacak olanların yapması gereken lisanslıya eu bedava lisanslı görsellere başvurulmasıdır. Görsellerin daha da özgün olmasını sağlamak ve kendinize ait bir görsel görüntüsünü açığa çıkarmak için site üzerine logo eklemesini yapabilirsiniz.

SEO Makalede Anahtar Kelime Oranı ve Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Bir içeriğin SEO olduğunu gösteren en önemli yanlarından biri de anahtar kelime kullanımı diyebiliriz. İçerik hazırlanırken mutlaka anahtar kelime sayısı ile içeriğin uzunluğu arasında bir bağlantı olmasına dikkat edilmesi gerekir. Eğer ki 1500 kelimelik bir içerik hazırlıyorsanız o zaman yazı içerisinde 10-15 adet kadar bir anahtar kelime kullanımı olması gerekmektedir. Ayrıca bir başka dikkat edilmesi gereken konulardan biri de anahtar kelimenin mutlaka ilk paragrafın 50 kelimesi içerisinde mutlaka yer alması gerekmektedir. SEO makalede anahtar kelime kullanımlarını doğru şekilde yaptığınız zaman hem okuyucunun ulaşmasını sağlar hem de içeriğin istenen SEO kurallarına göre de hazırlanmasını sağlamaya başlamış olursunuz.

Neden SEO Uyumlu Makale Yazılmalıdır?

Neden SEO uyumlu makale yazımı yapmalıyım? dediğinizi duyar gibiyiz. Bunun nedenini açıklamamız gerekirse; web sitenizin arama motorlarında anahtar kelime bazlı olarak öne çıkmasını sağlamış olursunuz. Web siteniz ile ilgili olarak teknik bir sorun yaşamaz ve aynı zamanada da internet mecrasında rakiplerinizin bir adım önüne geçmeye başlamış olursunuz. Kaliteli ve aynı zamanda da okuyucu dostu şekilde hazırlayacak olduğunuz içerikleriniz arama motorlarında üst sıralarda yer alacak ve daha fazla okuyucunun fark etmesine neden olacaktır.

SEO İçerikleri Nasıl Hazırlanmalıdır?

SEO içeriklerini hazırlarken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar olacaktır. İlk ve ayrıca son paragrafta mutlaka anahtar kelime olması gerekmektedir. Ayrıca anahtar kelimelerin bold şeklinde olması gerekirken, içeriğe uygun görseller bulunarak desteklenmesi oldukça önemlidir.İçeriğinizi hazırlarken tekrardan kaçınmalı sade ve anlaşılır bir şekilde makaleniz hazırlanması gerekmektedir. Seo uyumlu makale hazırlayacak olanların mutlaka bu kriterleri göz önünde bulundurması gerekmektedir.

Okuyucu Yorumları

0 Yorum