WhatsApp
Yükleniyor...

Htaccess ile HTTPS Yönlendirmesi Nasıl Yapılır? Http to Https

Yazılarımız ve Makalelerimiz.

Anasayfa Blog Htaccess ile HTTPS Yönlendirmesi Nasıl Yapılır? Http to Https
02 Kasım 2022, 19:05 0 Yorum 761 Okuma

SSL kurulumu merak edilen konulardan biri olurken Htacess ile HTTPS yönlendirmesi nasıl yapılır araştırılmaktadır. Site sahipleri için şüphesiz en önem arz eden konu, sitenin yüksek bir güvenilirliğe sahip olması diyebiliriz. Bu nedenle SSL sertifasının da site içi güvenilirliğinin daha fazla şekilde artması açısından çok fazla önemli hale gelmeye başladığını söyleyebiliriz. Burada web site sahiplerini yakından ilgilendiren en önemli konulardan biri doğru şekilde yönlendirmenin nasıl yapılacak olduğunun mutlaka bilinmesi diyebiliriz.

Htacess ile HTTPS yönlendirmesi yapacak olanların ilk öncellikle adım adım gitmeleri gerekcektir. HTPPS yönlendirme ile ilgili olarak yapmanız gereken adımlar şu şekildedir:

Adım 1- Hizmet Listesi Aşaması

İlk olarak yapmanız gereken müşteri paneline giriş yapmanızdır. Hizmetler bölümünden hizmet listesi kısmına gelmelisiniz. Hosting paket sağ tıkladığınız zaman Yönet bölümünü göreceksiniz. Yönet kısmına tıklayın.

Adım 2- Cpanele Bağlanma Aşaması

Adım 1 bittikten sonra bir diğer izleyeceğiniz adım iki aşamasına geldiğimiz zaman Cpanele bağlanma olduğunu söyleyebiliriz. Cpanele bağlanma aşamasına nasıl bir yol izlenmesi gerektiğine baktığımız zaman Hosting yönetim panelinde Cpanele bağlan kısmı yer almaktadır. Buna göre çok kolay bir şekilde Cpanel bağlanma tıklaması yaparak bağlanma işlemlerinizi de gerçekleştirmeye başlayabilirsiniz.

Adım 3- Dosya Yönetici Aşaması

Adım 3 kısmına geldiğimiz zaman dosya yönetici aşamasını gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Cpanel yönetim sayfasında dosya yöneticisi yazan yere tıklayın. Dosya yöneticisi bölümünde yer alan public HTML girmelisiniz. Girdiğiniz halde görünmeme gibi bir durum varsa o zaman yapmanız gereken gizli dosyaları göster sekmesine tıklamanız olacak. Gizli dosyala<rı tıkladıktan sonra Edit ibastığınız da bu sayede gizli dosyaların karşınıza çıkmasını pratik bir şekilde sağlamaya da başlamış olursunuz.

Adım 5- Düzenleme ve Edit Aşaması

Yönlendirme yapmak için sırasıyla giderken bir başka karşınıza çıkacak olan işlemlerden biri olarak düzenleme ve edit aşamasının olduğunu söylemeliyiz. Karşınıza çıkan sayfa aracılığı ile sorunsuz bir şekilde edit kısmına tıklamaya başlamanız yeterli olacaktır.

Bu işlemin ardından bir başka izleyeceğiniz adımlardan biri de verilen kodların HTPPS altına yapıştırmanız olacaktır. Hemen sağ üst bölümde yer alan değişiklikleri kaydet kısmına tıklayarak sorunsuz bir şekilde kaydetme işlemlerini yapabilirsiniz.

Yönlendirme Artık Hazır!

Tüm adımları eksiksiz bir şekilde yerine getirdikten sonra web site ziyaret etmeye başladığınız an yönlendirmenin de aktif olduğunu fark edeceksiniz. Bu sayede çok basit bir şekilde artık web sitenize yönlendirme yapmış olacaksınız.

HTPPS Yönlendirme Nedir, Neden Yapılıyor?

Web ortamında çok sık şekilde duymuş olduğunuz konulardan biri olarak HTPPS yönlendirmenin olduğunu söylemeliyiz. Nedir bu HTPSS yönlendirme diyenleriniz varsa metin aktarma protokolü olduğunu söylemeliyiz. Bir başka ifade ile söz etmemiz gerekirse SSL sertifikasının eklenerek güvenli hale geldiği anlamlarına çıkmaktadır.

HTPPS yönlendirme nedir? öğrendikten sınra sizlerde eğer web site sahibi olmak istiyorsanız bu çalışmaları yapmanız oldukça önemli olacaktır. Siteniz ile ilgili olarak bozulma, kapanma ya da güvenlik ile alakalı olarak birtakım açıklarının olmaması gerekmektedir. Bu yüzden böyle bir çalışmalara başvurularak oluşabilecek güvenlik açıklarının da pratik şekilde ortadan kaldırılması sağlanmaya başlanmış olunur.

Web sitesinin daha güvenli olduğunu beyan etmek istiyorsanız yapmanız gereken yönlendirme yoluna başvurulması olacaktır. HTPSS yönlendirme sayesinde SSL sertifikasının aktif edilerek sitenizdeki aranılan güvenlik bağın sorunsuz bir şekilde oluşmasına yardımcı olur. HTPSS yapılması için mutlaka SSL sertifikasının olması gerekmektedir. Bu sayede istenirse HTPP’den HTTPS’e geçiş kolayca yapılır.

Okuyucu Yorumları

0 Yorum